Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 March 2015

Roti Bakaq Teloq Meleleh I Alor Setar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

yang ini ummi punya 
Bread & Egg + Cheese + Sosej
RM4.50

disebabkan ummi ni selalu 'menyanyi' dekat telinga abi uwais teringin roti bakaq teloq meleleh yang orang selalu duk post dalam ig dan pesbuk tu. abi pun tolong tunaikan impian seorang ummi uwais. gitu la hikayat seorang abi uwais. selagi termampu terdaya memang ditunaikan impian yang tersayang. bukan ummi je yang dia sayang okeyyyyyyy

abi oder
Double Bread + Single Beef + Egg 
RM4.50

Lokasi dekat AgroMart Jabatan Pertanian Jalan Kuala Kedah berdepan dengan SK Telok Kechai Kuala Kedah. kedai yang kami pegi ni bukak pagi sampai petang tak silap. pegi semalam dah petang lepas habis waktu kerja alhamdulilah bukak lagi. selalu kalau lalu mesti dah tutup. memana kedai pun macam tu. kalau lalu dekat depan kedai dia boleh nampak ada banyak banner yang dia letak tepi jalan, dan kedai dia memang tepi jalan je.


ada 18 menu semuanya. bukan je ada roti bakaq ada sekali bubur bermacam jenis. bubur berlauk pun ada. kalau rasa tak suka atau tak kenyang makan roti boleh oder  bubur pulak ye. roti bakar memang dia buat fresh form dapur dekat situ je. presentation bak kata suami memang kelasssss, susah lah nak dapat makanan yang sama sebijik macam dalam gambar ni. harga pun masih mampu poket.

simple menu Fateh Uwais punya 
Original Bread + Egg
RM2.50

tapi Fateh Uwais tak berapa suka makan. satu nya dia tak suka telur, dan dia tak suka sos serta mayonis yang dia rasa menggelikan bila masuk dalam mulut tu. huuuu dalam banyak-banyak makanan memang jangan lah bagi benda sos atau cheese yang cair-cair ni memang dia luah balik punya. tapi ummi takde pilihan dah bubur pun dia takmo makan sekarang ni. oder la jugak roti dekat dia yang akhirnya abi jugak terpaksa habiskan. huuuu 

roti memang sedap semuanya. cuma kalau saya dengan suami memang boleh makan satu set sorang je. makan lebih-lebih terus muak rasa nak keluar balik je semua. mungkin sebab mayonis dia terlampau banyak dan kami bukan penggemar mayonis sangat. tapi puji la tukang masak dia tak kedekut mayonis dan tak kedekut sos. overall memang sedap cuma tu la macam kata tadi tak boleh makan lebih dari satu set. saya bagi 4/5 bintang bintang berkerdipan hihihihhii. 

7 comments:

cik Anggur said...

akk pn klo dh mayonis melimpah ruah sgt mcm gunung b erapi muntah tu mmg tk de daya nk habs kn...melainkn calit mayonis tu ke lain dulu bru leh makan ~

Z@i Z@mR33 said...

aloh...lapaq aih...dok teringin lama dh.ritu tgk kt kinik S'pore Sbrg Jy ada tp rmai plak dok bratuq...x jd nk singgah

Nieyl said...

Ini bukan kata roti meleleh..
air liur pun boleh meleleh nie...hihihi..
Singgah petang...:)

idzwa kamaruddin said...

alaa terliur sama!!huwas...nangis arrr..

QasehnyaRania said...

menarik
nti bila balik boleh la ke sana.hihi

ummi aqilah (LM) said...

Khas buat org yg mkn telur separuh masak. Akk x reti mkn telur x keras. Huhu

aryan azra said...

kalau akak dgn anak2 ok nih,sebab anak2 akak memang suka sangat mayonis..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...