Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

05 March 2015

Kembar Siam Abi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


macam mana la tak jadi kembar siam abi kalau macam ni punya layanan tuan putera abi yang seorang ni. perhatian kasih sayang layanan seorang abi memang penuh untuk dia. tapi kalau buat salah tetap kena marah, kalau pergi kedai ke memana tetap jugak abi warning jangan manjakan anak beli memacam dekat dia. tapi at the end abi jugak yang tanya "patut tak kita beli dekat Fateh Uwais?" herherher kasih seorang abi Fateh Uwais. iyela insan pertama yang tengok lahirnya Fateh Uwais dari pintu rahim ummi pun abi la jugak kan. sobssss tersebak pulak ingat moment bersalin dulu haaaaa.


tido terus sampai ke pagi lepas mengamuk menangis nak ikut abi keluar rumah. padahal abi dia main bola depan rumah aje pun tapi mengamuk macam apeeeeee je lagi. stress pulak ummi ni. kalau abi tak kerja memang dia jadi kembar siam abi. semua pun abi. nak mandi abi yang kena bukak baju, kalau ummi tolong mesti mengamuk bebai guling atas lantai T___T dah masuk bilik air kalau abi menyakat keluar, ummi pulak yang masuk mesti dengan dia sekali keluar pergi tarik tangan abi suruh mandikan dia. grrrrrrr


berlakon la tu!!! konon macam sedih sangat abi main bola tak bawak dia. tengok, jarak padang tu dengan rumah sekangkang kera aje kan? dia boleh buat sedih depan pintu pagar tu. padahal ummi dah siap belanja bawak round pusing naik kereta dia. sebab takmo dia bebai macam minggu lepas nya tu. baruuuu je masuk rumah dah buat drama tekap muka dekat pagar =.= jenuh nak ajak masuk dalam rumah mandi, itu pun kena upah cakap nak telefon atok, baru nak masuk kalau tidak sampai abi habis main la kot dia jadi peminat setia tunggu depan pagar. haishhhhh kembar siam sungguh!!!!



pitam abi sampai nak mandi, nak masak, nak solat nak buat ape pun semua nak bergayut dekat kaki. ummi jugak yang relaks boleh buat itu ini tanpa ada baby bear melekat dekat kaki hewhewhew :p

12 comments:

Ardilla Noorezan said...

Haha comelnya Fateh Uwais tengok dari tepi pagar tu

cik Anggur said...

untung la ummi !!!!

Umi Nazrah said...

salam singgah.

anak abi! hehehe

juicy X said...

sebab dia biasa jauh dgn abi dia...bila ada dekat dia tak lepas la huuu

el said...

manja ngan abi ye
alololo so sweet

CikSiti said...

oo abi dia masak yerr bestnyerr..melekatlah banyak2 kat abi tu senang umi p shopping he he he

idzwa kamaruddin said...

alahai awak fateh uwais...kenapa manja sgt ni tapi super cute awak tau tak bergayut kat kaki abi tu..! ;)

Z@i Z@mR33 said...

untung ummi...

akak plak blk ja keja trus Aqil mlekat ngekoq pi memana pon.nk msk pon susah asik gayut kt kaki.

yela...celik2 ja mata ada abah ja.abh bg mndi...bsuk poo poo...bg mkn....bw nek keta.mama dia ptg br nmpk btg hidung :p

imm hassan said...

salam kenal..singgah blogwalking kat sini ☺

QasehnyaRania said...

untung la abi.
umi jugak dpt buat keja.tp time kerja bila abi xda fateh okje kan ;) bagus la

alolo.sian pulak dok menunggu depan pintu pagar tu..

aryan azra said...

kembar siam sungguh tu..comel sangatlah kamu ni fateh uwais..

hainom OKje said...

Ohhhh....lekat sungguh ngan abi dia yer Kiera....mungkin sebab tak selalu dpt jumpa ek.... tu yg pantang ada depan mata. Awaklah yg best Kiera, boleh rehat

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...