Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

01 March 2015

Gong Xi Fa Cai tu ape?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

seorang ummi uwais ni memang rajin bertanya dan banyakkkkkkk tanya. besok besok kalau uwais pun banyak tanya jangan sibuk pulak tanya ikut sape ye ummi. mihmihmih :p since baru je lepas chinese new year dan suami pun dari tahun lepas lagi masuk kelas belajar bahasa mandarin. ke belajar bahasa cina ntah? lupa dah pulak kita. makanya adalah elok gamaknya kalau kita test barang sepatah dua perkataan ye dok? ekekekekeke



terlintas jugak kat hati apa maksud Gong Xi Fa Cai tu. selama hari ni tau sebut aje, maksud dia selamat tahun baru ke macam mana? ohh rupanya maksud dia semoga kaya raya. terus rasa wowwww. rupanya setiap dari diorang mendoakan antara satu sama lain. ehh ke ummi uwais sorang je yang baru tau ni? hewhewhew kalau raya kita takde pulak nak ucap "semoga murah rezeki" kan? sory tanya aje :p 

mana tau lepas abi dah fasih boleh ajar #KembarSiamAbi speaking mandarin pulak kannnnn ehehehe

mungkin lepas ni kita boleh ucap selalu gong xi fa cai tu kot. maksud tetap sama ye idok? hewhewhew. kepada suami. semoga awak terus istiqamah belajar bahasa mandarin dan dapat bertutur dalam bahasa tu satu hari nanti. sikit-sikit lelama mesti boleh pandai kan? sebab apa dia tergedik nak belajar bahasa mandarin? kes selalu sangat jadi patung masa dalam meeting la tu. yela dia sorang je melayu dalam department tu, mau mati kutu bila yang lain semua speaking mandarin. ekekekekeke

6 comments:

Nurul Ardilla Noorezan said...

Anak akak ke tu? Comelnyaaaaaaa!! Akak pun boleh lah nanti speaking mandarin sekali hehe. Btw, done following blog akak :)

Z@i Z@mR33 said...

Btl la...depa kdg meeting suka ckp cmpur2.stress

cik Anggur said...

perghhh uwais nnt boleh belajar mandarin dgn abi jelesssssssssssss

QasehnyaRania said...

semoga abi uwais.cepat cepat fasih.aamiin
anak buah ciksu ada dua org bljr skolah cina
ddk penang.kalau blk kg mmg kena buli la soh ckp cina. hihi

serius ciksu pon bru tahu la..

aryan azra said...

bestnyer belajar mandarin..akak pun baru tau apa maksud gong xi fa cai tu..hehehe

hainom OKje said...

Okje pun baru tau kiera hihi....Dah bangsa tu ....kaya raya jer yg dia fikir yek...Bagus tau belajar Mandrin ni sebenarnya, senang nak gi company Cina

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...