Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 March 2015

Cameron Highlands - Homestay 4 Bilik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

okey okey janji ini entry terakhir pasal Cameron Highlands :p disebabkan anak-anak mama bertiga dah kawen dan ada anak beranak sendiri, kalau nak kemana memang kami mencari homestay yang ada 4 bilik. senang, memasing ada privacy memasing ye dak. sama jugak dengan yang ini. dah dapat dekat taman royal lily, siap ada set bbq. tapi masa hari kejadian orang tu kata homestay yang kami booking tu tak boleh pakai. owner homestay meninggal dan nak diuruskan dalam rumah tersebut. tak boleh buat apa, dan dia carikan homestay yang lain untuk kami. 

sepatutnya homestay yang kami nak sewa tu RM450, homestay yang kami kena duduk pulak RM500. dia charge kami dengan harga masih RM450, the rest dia tanggung katanya. ok no big prob. cuma ada jugak la beberapa prob yang timbul. set bbq takde!!! sedangkan barang-barang semua dah prepare dari rumah tinggal nak bakar aje. tapi tempat bakar takde!!! jenuh pulak abang ipar dan kakak pusing cameron cari tempat bbq. adoinyaaaa syukur jugak la ada. kalau tidak terpaksa la ayam tu digorengkan aje.


 nampak tak bekas bbq kitorang yang baru dekat kaki abang ipar tu? mujur lah ada jugak jual. jenuh mencari disebabkan kedai banyak tutup sebab CNY

bilik air ada tiga dan semua berfungsi dengan elok. watter heater pun alhamdulilah tak rosak. kalau kat cameron watter heater tu tersangatlah penting ye walaupun paras suhu dekat sana dah tak sejuk macam dulu. tapi tetap tak boleh mandi dengan air sejuk dekat sana nguuuu. Fateh Uwais boleh lalu aje tengok pintu bilik air terbukak, kalau tidak pantang tengok pintu toilet terbukak dekat rumah dia dulu yang masuk nak "andi"



katil ada dua katil king size dan 8 katil single. cumanya dua bilik sahaja yang boleh muatkan katil king size. lagi dua bilik kecik. boleh muat dua katil single tapi tak boleh tarik cantum dua. boleh paham maksud tu? ekekeke. kalau tak faham sila refer gambar dia atas ye. bagi family kami yang ramai dah kawen ni agak payah jugak. sebab cuma dua bilik je yang boleh masuk katil king size. yang lain kena tido asing-asing ekekeke. oh ye lagi dua kating single ditempatkan di ruang tingkat atas. yang tu open. kalau anak bujang boleh la tido situ. 

pinggan mangkuk, periuk nasi, kuali semua tu ada disediakan disana. cuma dah pandai guna sila pandai bersihkan balik la ye. plug letrik pun ada banyak tempat. cuma yang mengecewakan takde tanda arah kiblat. mujur sekarang internet dihujung jari. install app arah kiblat dan dah boleh tahu. memang kebanyakkan homestay yang pernah kami pergi cukup susah nak nampak penunjuk arah kiblat.





owner rumah ni suami melayu, wife cina dan keduanya beragama islam. jadi takde masalah kalau nak guna barang yang ada dekat dalam rumah tu. insyaAllah dijamin halal hihihihi. parking takde masalah. sebab homestay ni jenis rumah dua tingkat. parking dalam rumah boleh muat sebijik viva dan sebijik persona. dekat depan pagar pun boleh parking sebijik saga. agak besar dan selesa la jugak. kalau sesape yang rasa tergerak hati nak cari homestay selesa 4 bilik di cameron higlands boleh hubungi nombor yang tertera kat atas tu ye ;)




Alhamdulilah makan sampai tersandar tak larat naik tangga. memandang bulan Februari bulan kelahiran anak kakak. Afiq Danial. kita sambut sekali dekat atas sana. moga jadi anak soleh yang berjaya dunia akhirat Afiq Danial sayang. tamat dah cerita cameron highlands ummi. fuhhhh kemain berangkai entry ko hahahahaha. insyaAllah next time kena repeat lagi. abi dah janji nak bawak pegi Lavender Farm kan???????? :p

entry lain mengenai Cameron Highlands

Mee Kari Yang Masih Sedap
Jem Strawberi Sedap
Teaser

8 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhh kan...setiap kali cari homestay yg penting bersih murah dan halalan toyiban kann.. ;)

eima said...

Waaahhh menarik jg ...kami x penah lg dok homestay ...klu pi ramai cr apartment xde le sesi membakar bi

Nurul Ardilla Noorezan said...

Family besar saya pun kalau bercuti suka duduk homestay, sbb kalau mcm hotel susah nak berkumpul satu tmpt kan akak?

aishah nin said...

Itu lah kak..saya pun pernah pergi hotel di kluang tak ada tanda kiblat.. sejak dari tu sy akan bawak kompas kiblat yang petak tu...mudah..hihi

juicy X said...

hmmm bilik katil bujang tu agk x best la bg fmly yg dh kawen huuu

QasehnyaRania said...

mmg berbaloi la kan
besar n selesa buat semuanya

aryan azra said...

akak pun kalau dgn family en.azmi mesti cari homestay,kalau dengan family akak duduk hotel sebab adik dgn kakak akak keje bank,jadi dorang guna kemudahan yg bank bg,so akak dah jimat duit hotel sbb dorang bayarkan hahaha

hainom OKje said...

Ohhh Kiera duduk sini yeh.....4 keluarga, RM450...kira murahlah kalau nak banding hotelkan...
Bolehlah gader gader dgn family....dambil makan ayam bakaq hihi

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...