Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

03 August 2011

PLKN dan Diri Kita

Assalamualaikum semua...


Alhamdulilah masa tengah berbuka tadi hujan turun dengan lebatnya sampai la kesaat kira taip entry nie.. cuaca sgt panas.. Alhamdulilah dah mula sejuk sikit, syukur sangat...


tadi masa dok tengah clear stok dalam almari bilik nie.. terjumpa sesuatu... 



apa tue? itu la muka surat last dalam buku plkn dulu-dulu.. dah bape taun kira simpan buku nie.. x terdaya nak buang sebab buku nie banyak value nye..

banyak yang kira belajar masa kat plkn... 

belajar hargai mama papa, adik badik, kawan-kawan, cikgu-cikgu, semua insan yang bergelar makhluk Allah lah...

mula belajar mendekati Allah, sebab kat kem pendidikan agama amat dititik beratkan tak kire islam atau agama lain..sape ponteng solat alamat berkawad la tengah panas-panas besoknya..

mula mengenal erti kawan, sahabat...

belajar hidup berdikari dan menghargai kehidupan...

tue antara jela, sebenarnya banyak lagi yang dapat belajar kalau kita betol-betol ikhlas menjalani program plkn nie..



sila cari kira sampai dapat!!
memang sahih la x jumpa kan? lalalalala :p

kem :: Kem Can Cun Park, Pasir Mas Kelantan

kumpulan :: Kumpulan 2 siri 3, 2006

dorm :: Ixora

kompeni :: Delta

ok la gambar tadi tak aci.. cari kat gambar nie lak...

ok memang betol masa nie lagi gemok dari sekarang..
betol la tue yang berdiri belakang sekali 4 dari kanan itu syakira yaakub...

bukan jer mama papa family terkejut dengan kira sekali terkejut tengok badan naik mendadak masa nie...

yela makan 6 kali sehari.. WAJIB!!! klu tak kene denda.. T.T

malam selalunya tak wajib pown makan beger yang ade jual kat cafe tue,, tapi kira and geng ixora tiap2 malam bedal beger sorang sebijik mane tak jadi macam tue.. hahahahaha :p

PLKN nie ade baek dan buruknya...

pokok pangkalnya terpulang kat diri kita sendiri samada nak jadikan program nie yang terbaik buat kita atau sebaliknya...

............................................................................................................

**dah promise nak makan ubat dan tak tido lewat... thanks to him sbb setia melayan mokcik yang tengah tak sihat nie..nak mention gak kt sini.. lalalalalalala  ;p

wasalam~~

5 comments:

CikMiMiey said...

ouhhh plkn !!!!!
memori teros berputar ligat sbb CM pom merasa hal yg hmpir sama la jugak

p/s : CM plkn time thn 2008

JIJI YU said...

hahah aku pon kena kat situ jugak..memang beragama bebeno le kem tu..aku dapat banyk kot keistimewaan sebab aku jadi pak ostad kena ngajo bebudak kat situ..

kiera'sakura said...

CM :-

best kan PLKN.. hihihi

jiji :-

owh yeke? mmg bgus kem tue.. errr penyelaras dan cikgu2 kem tue sebenarnye yg buat kn kem tue jadi bagus.. =)

fRaMe+LenSeS said...

mana p tah buku tu. ilang dah apa. ahahaha

kiera'sakura said...

nadh :-

hahahaha.. dh bpe taun pown awak tinggalkn plkn tue... no wonders la... :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...