Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

24 March 2012

Boleh percaya dengan rakan alam maya?

Assalamualaikum dan salam sejahtera
dah off pesbuk konon nak tido dah la, tapi jenguk2 belog tetiba rasa nk up entry pasal alam maya nie. klu dlu ramai yg kata kawan2 alam maya nie xblh dipercayai, byk komen yg negatif keluar. dan mama pun byk kali pesan suruh saya berhati2 bila berkawan dgn mereka yg dari alam maya,ibu mana yg x risaukan anknya kan. saya katakan pada mama, insyaAllah saya tahu menilai mana yg boleh dijadikan teman mana yg tidak.
Kami Blogger Utagha, mereka lah teman pertama saya dari alam maya. Alhamdulilah ramai yg baik2 dan saling menasihati dalam tue. bila saya kemana, menghadiri event group yg besar, KBU tempat pertama dihati saya mengapa mungkin cara kami bersahabat menepati piawaian saya mungkin. dan sekarang kiranya saya kemana2 pasti mama bertanya "dengan KBU ke?" besar impak KBU dalam hidup saya. terima kasih anda semua yg berada dalam KBU kerana bukan sahaja menjadi teman saya tapi juga sebahagian keluarga saya.
 
saya berkenalan dengan pakcik imam pun juga dari alam maya. Alhamdulilah saya bersyukur punya dia sbg sebahagian kekuatan. Alhamdulilah jugak hubungan kami dah ke peringkat seterusnya. doakan urusan kami dipermudahkanNya.
dari hanya teman menjadi sahabat dan rakan akrab juga ramai yg dari alam maya.dulu saya punya seorang sahabat yg sering berhubung melalui YM, siapa dia dan siapa saya tak pernah kami selongkar, hanya kata2 nasihat dan pengalaman hidup yg kami kongsikan bersama, dia sudah beristeri dan akan menjadi ayah tidak lama lagi, saya tumpang bahagia. terbaru saya punya seorang sahabat, Achie namanya die yg rajin datang jenguk saya suruh update entry.. hihihi
 
Kak Sunah, Kak Miza, Iffah, Kak Elly, Along, Wan, saya kenali mereka dari alam maya juga melalui pakcik imam. Ustaz Jiji, HJ, Budak Penjara, Kay juga saya kenali dari alam maya. saya akui saya selesa berteman dan bersahabat dengan mereka yg sebutkan disini.
berkawan lah dengan siapa pun, dari lubuk mana sekalipun. yg baik kita jadikan tauladan yg buruk jadikan sempadan. pokok pangkalnya diri sendiri, jika diri gagal memilih jalan yg betul.

10 comments:

Iffah Afeefah said...

ye kite boleh menilai sendiri kan

cume ati2 tu perlu

aDisH.sHidA said...

akak pun ramai kwn alam maya...

thanks kiera..jadi sebahagian sahabat alam maya akak..

kay_are said...

ramai gak r kawan2 dari alam maya ni.. penah gak jumpe beberapa orang secara realiti nye.. and dorang memang ok =)

♪ cik katak ♪ said...

kawan maya..

based on pengalaman.. kita sendiri buleh nilai.. sama ada orang itu baik or tak..

cuma nya.. kita tetap kena berhati-hati..
tambah-tambah if kita ni perempuan :)

♪ cik katak ♪ said...

kawan maya..

based on pengalaman.. kita sendiri buleh nilai.. sama ada orang itu baik or tak..

cuma nya.. kita tetap kena berhati-hati..
tambah-tambah if kita ni perempuan :)

yana lyana said...

best ada kwn kt alam maya ni..kalau kita dah lama ikuti blog/fb dia, sure kita bleh menilai dia jujur atau tak :)

yana lyana said...

best ada kwn kt alam maya ni..kalau kita dah lama ikuti blog/fb dia, sure kita bleh menilai dia jujur atau tak :)

onie said...

paling best,kawan alam maya yang dari kalangan blogger!hehe

kiera'sakura said...

Iffah : betul tue, sebenarnya berkawan dgn siapa pun kte kena hati2 kan :)

Kak Shida : thanks kembali kak

Kay : kan, aku pun dh byk jmpe realitinya kwn alam maya nie

Cik Katak : betul tue, kat mana2 pun tetap kena hati2 ;)

Yana : semua tue pengalaman kan :)

Onie : nk ckap kt akak la tue kan? hahahahaa :p

aku HaniAsyira said...

tak kira dgn siapa pun kena hati2 kan.. =)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...