Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

26 March 2012

Bukit Perak dengan KBU

Assalamualaikum dan salam sejahtera

minggu nie saya tak balik kg, dalam kepala dok fikir nak kemana la weekend nie bosan pulak nak duduk kat rumah tue. rasa macam nak merap dengan Kak Shida, nasib la kakak sorang nie layan karenah adik dia yang teringin nak makan kek karamel nie. tapi plan asal diubah sikit, pagi tue ke bukit perak dulu, mandi air terjun dan bakar-bakar dengan KBU. 


masa dok siang ikan dengan kak shida, saya risau kalau-kalau ikan tue hanyir nanti sebab tak ada air asam, Alhamdulilah walau basuh tanpa air asam, tanpa garam dan kunyit. ikan tue tetap sedap dimakan...


even berlima jer tapi banyak betul rezeki kitorang sampai berlebih.

   
inilah juadah kami, ada ikan bakar, telur dadar, rendang udang, sardin kari, sambal belacan dan ulam.

  
dah makan-makan turun bawah sikit, main-main air.


macam janji awal kak shida yang nak buatkan kek karamel untuk saya, makanya lepas balik dari bukit perak, kitorang singgah mandi kat rumah kak shida dan tolong dia buat kek karamel untuk saya dan jusiza.


ok yang nie bukak kek karamel. yang nie kek pandan request adik-adik kak shida, terlanjur kami ada kat situ, rezeki kami la jugak.. rasanya sangatttttttt sedap!!


inilah kek karamel yang saya mintak tue, request dari saya, haruslah ada warna pink.. hihihi.. sedap sangat, thanks kak shida.. makan sikit-sikit sebab takut cepat habis, tapi dah tinggal sesudu dua je lagi.. uhuhuhuhu

hurm macam kena beli oven kecik je nie, boleh jugak la cuba memasak time weekend kalau tak balik kg, nak tunggu balik kampung alamat sebulan sekali la baru boleh nak mencubanya.. T_T

7 comments:

aDisH.sHidA said...

mcm tak puas je kan ari jumaat aritu...kalau kiera n jucy tido kat umah kak lagi best kot...hehhee

kat umah pun tgl sepotong 2 je lagi kek karamel tu....

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ehem...kami terbaca komen kak shida kat atas..terus jeles haha...

tunggu la kami balik dlu....nak belajaq buat kek lapis dari kak shida juga

=)

Cik Z@i Pen@nG said...

amboi...periuk nasi besaq..ingat rmai yg join...hehehehe

Iffah Afeefah said...

Lawa kak

snoknye dapat hang out gtu

juicy X said...

KAMI MMG COMEL~LALALALA

kay_are said...

ok.. kek caramel tu memang nampak sedap!! dengar name2 lauk tu je dah terliur dah.. ish ish..

kiera'sakura said...

Kak Shida : mmg ingt nk tido tp pk byk lg menda x setel..huhuhu

GKSB : hahahaha tgu ampa lambat sgt :p

Cik zai : besa la mkan mesti berlebih..hihi

Iffah : kan, nt kte lak gi kelah..hihi

Jusiza : bwekkkk :p

Kay : hahahaha :p

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...