Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

30 October 2012

Pecah Ais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Cakkkkk!!!! wahhh lamanya cuti kan. kihkihkihkih.. ekceli khamis ritu memang tersangat la bizi tak sempat nak nulis nulis kat sini.. rini baru sempat nak jenguk-jenguk dia huuu.. ada yang rindu ke? baik cakap ada!!!!! :p

aci tak kalau saya cakap, saya saja tinggalkan belog nie lama sebab entry sebelum nie panjang tak hengat. hahahahaha :p ekceli tatau nak update pe benda. =.= nak update entry kena hide kan twitter kalau tidak sampai ke sudah la entry tak siap kang bising Noraim kakak dia hilang banyak hari hahahahaha :p

bila dibelek-belek kalendar, minggu depan lah majlis akad nikah saya. kejapnya masa berjalan. terima kasih pada semua yang mendoakan saya, yang cakap tahniah. pada yang rajin jenjalan ke poem lama saya dulu pun terima kasih bebanyak. rajin sungguh Cik Una dengan Zaitul nahhh tisu toksah nak nangis2 hihihi :p

ritu Okje ada tanya adik badik saya bape orang. tutup cerita pasal Satu Perjalanan saya tue sekejap. skang rasa nak perkenalkan diri sendiri. Sue Pelik pun dah perkenalkan diri dia ritu. jom kita buat sesi pecah ais ketul. 

nama yang mama papa bagi Nur Syakira alkisahnya masa mama mengandungkan saya dulu dia ingat anak dia lelaki jadi dah siap-siap kasi nama Syakir sekali keluar gegel jadilah Syakira. disebabkan awalnya nama saya Syakir tue yang boleh saya nie perangai tak macam gegel lain kot. ritu kena marah dengan mama buat paku dia cabut. katanya "punya la kuat paku mama nie sekali kamu balik abis semuanya cabut!!" hihihihi :p

lahir kat Ipoh Perak,Alhamdulilah dah 24 tahun Allah pinjamkan usia kat saya. Alhamdulilah dah banyak nikmat yang Dia kasi ke saya. moga saya tak kufur nikmat segala yang diberi tue Amin2. dan syukur jugak di usia saya yang masih muda ditawarkan berkerja di sebuah jabatan di Alor Setar Kedah. sayang sungguh Allah pada saya, syukur Ya Allah.

saya punya dua orang kakak, sorang abang, sorang adik laki, dua orang abang ipar, dua orang anak saudara lelaki dan dua orang anak saudara perempuan. ringkas cerita saya anak ke empat dari lima orang adik beradik. bunyi macam ramai tapi bila balik raya nampak macam sikit je. nampak macam sikit pun sakit jugak kepala mama nak dengar sat orang nie menjerit sat orang tue berlari. anak-anak dah besar pun rajin berkelai lagi hihihihi.

memagang tittle tunang orang buat masa sekarang yang insyaAllah minggu depan bertukar status. moga dipermudahkan Amin. bersyukur punya keluarga bakal mentua yang terima saya seadanya dan menyayangi saya. sungguh saya jugak sayangkan mereka walaupun saya tak reti nak bagitau saya sayangkan mereka :)

ermm nak bagitau apa lagi pun tatau. tapi saya jugak bersyukur diberikan teman-teman maya yang sangat ikhlas berkawan. setuju tak kalau saya kata yang kita dengan kawan blogger lagi rapat berbanding kawan sekolah. sebab kawan blogger hari-hari kita boleh tau apa jadi kat diri dia. kalau kawan sekolah mungkin masa majlis-majlis tertentu yang kita boleh jumpa dan update segala cerita. tapi saya tak la kata kawan sekolah tak bagus. itu cume pendapat saya jela. pendapat semua orang kan berbeza ;) tapi kalau kawan sekolah yang jadi blogger lagi heaven kan hihihi.. macam saya dengan Ruzz

pape pun terima kasih pada semua yang sudi berkenalan dan berkawan dengan saya :) entry macam selow melow je kan.. haa tue la kata tak da mood nak berentry huuu

16 comments:

Wak Gelas™ said...

wak pon malu nak kenal2an laa.. ehhEee

Ruzzezanie said...

heaven gileeeee!!!!tak terucap nak komen ha.

semoga ukhwah antara kita takkan dihimpit iri hati dan dengki manusia.

ohhoiii, aku tak sabo nk tgu 10hb ni. nak tgk anak tekak nadh! kahkah!!

cik nana said...

insyaALLAH, semoga dipermudahkan segala nye ye kak.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

dah tak lama yea.. semoga di mudahkan urusan perkahwinan nanti..

لين Si Pipi Merah said...

selamat pengantin baru kiera.. nak jadik yang first ucap :D

Kesuma Angsana said...

doakan yg baik2 aje for u ye

cHeRyNa PiReS said...

Hmm..baru berkenalan dan lepas nieh kita akan dapat membaca pasal kehadiran Mr. Sakura pula.

Sebenarnya, saya sangat minat awak sebab sakura itu. Nantilah one day kita ceritakan pada awak...dan semua pasal sakura pula. Mungkin re-blog kisah lama tentang persamaan kita:)

Sunah Sakura said...

ok...tu ja nak komen

kay_are said...

syakir jadi syakira? patut ganas! update panjang leh cuti lame eh? nanti aku nak gune alasan ni r.. huu.. ko compare besday, aku compare lain lak.. adik aku kat uni tu, anak number 4, ade sorang abang (aku r tu), 2 orang kakak ngan sorang adik laki.. eh, same r ngan kite! <-- boboi style =P

hainom OKje said...

Ha.... barulah best.... dah kenal empunya nama, dah tau anak ke berapa, dah tau asal usul.... barulah macam rapat gituw...he..he... TQ Kiera kerana sudi share ....

OKje rasa seronok ni sebab ada orang nak menikah....sebab OKje terasa-rasa macam kegembiraan OKje dulu-dulu...hu..hu...

Z@i Z@mR33 said...

Dup dap dup dap x kiera?

Hehehe...moga dipermudahkan segalanya...

Sue PeLik said...

hahahah. bila baca entry neh. then teringat entry yang kita baru post tadi. eh? memang mood slow motion ke neh?? hihihi. betul tu kira! setuju sangat yang perenggan kedua akhir baris kedua. ha cari! hihihi. rakan maya neh tinggalkan banyak kesan kan?? :) salam perkenalan! ewah. padahal dah terlebih kenal lak. hurm

dEdEQ dE wIshEs said...

SALAM KENAL GAK .. TAHNIAH .. MUDAH2AN SUME BERJALAN NGAN LANCAR TAW .. AMIN

aku HaniAsyira said...

terima kasih sudi berkawan juga.. huu~~ kita sama negeri dan sama kampung yg dah lama tinggal.. dan awak berkongsi nama dgn kakak sy.. =)

Jna marcello said...

hi syakira hehehe skrng da taw sape awk cewahh!! hehehe

Noraim said...

ohh nak kena akak ni! suka hilang pastu timbul balik.

kak, untung2 org jd biras akak. muahahah *gatei

sy anak bongsu tau kak. saje nyibok nk btau. hahaha.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...