Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

10 October 2012

Pesan Ustazah : Buatmu Ummi

Assalamualaikum Salam Sejahtera


pesan ustazah pada siapa tue? pada Ibunda saya dan awak semua. Allahuakbar besarnya pengorbanan seorang mama/ibu/ummi/mummy dsb sanggup menelan peritnya perasaan sendiri demi anak yang tersayang.

kata pepatah ibu yang seorang bisa menjaga 10 orang anak dengan baiknya. tapi anak yang 10 orang mampukah menjaga seorang ibu? ya mampu!! saya yakin diri saya dan awak semua anak soleh solehah yang mampu menjaga perasaan dan diri Ayahanda dan bonda tersayang.  

21 comments:

cik nana said...

betul tu. kasih ibu tak terbalas tapi insyallah selagi nyawa dikandung badan selagi tu nak balas jasa ibu. insyaAllah..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kasih ibu membawa ke syurga

Nor Zilla Sensei said...

sedih rase bace entry ni walaupun ringkas. dimane jua kita berade selalu la bdoa untuk ibu n ayah kita. jase mareka mmg xdapat dibalas walau dengan wang ringgit

Nor Zilla Sensei said...

yeayy..berjaya dpat widget tu.hehe
tapi bila kita klik get widget tu tak keluar link blog kita le? xpun kiera tukar la link blog kiera :-)

Novelgurl said...

tq2.sedih.

Nor Zilla Sensei said...

aah..adela tu silap mane2.xpla. jnji awk da dapat buat tu.hehe

:: Mrs.Eady :: said...

betul..

cHeRyNa PiReS said...

alhamdulillah...nasihat yang baik. nak share dekat wall ibu ai sekarang:P

Nor Zilla Sensei said...

eh3..kiera xde pape la..sy ok je. sy lg suka awk apply tutorial sy tu.hehhe. xkisah la xde yg tu kiera.xde msalah pun la.da, xmo sedih2.kikiki

Iffah Afeefah said...

kasihnye ibu smpai ke syurga

hainom OKje said...

Bila dah ada emak dan mertua yang uzur ni... memang cukup menguji.....takut tak termampu nk menghadapinya... Sesungguhnya Allah maha mengetahui....

Kesuma Angsana said...

nice quote ni!

inche hlovate said...

rindu dekt mak kat kmpg..Yes!! sya akan jaga mak sya mcm mne mak sya jaga sya

Sue PeLik said...

huhuhuhu saya kalau masuk sini jer mesti ingat byk bnda. huhuhu tengsss ler cik kira sebab jdi kwn yang boleh lngkp kn saya neh. huhuhuhu

TiranaAduka said...

salam
Kasih ibu membwa ke syurga.

TiranaAduka said...

boleh la ta jadi anak murid.sudikah?

CikZaitul said...

:)
tiada kata indah mampu aku ucapkan bila baca pesan ustazah tuh..
terharu..
aku mau jadi anak yang baik . n mak yang baik tok anak2 aku..

TiranaAduka said...

nak blajar buat widget..
Hehehe

kay_are said...

insyaAllah.. akan aku cuba balas suatu ari nanti.. amin..

dEdEQ dE wIshEs said...

MENDALAM MAKSUD WALOPUN ENTRY PENDEK JE ..
ibu yang seorang bisa menjaga 10 orang anak dengan baiknya. tapi anak yang 10 orang mampukah menjaga seorang ibu?
YES DIA MAMPU ..

Noraim said...

tp kadang2 ade khilafnya kak. kdg2 tanpa sedar sy gores hati mereka, tanpa sedar sy kecewakan mereka. huhu.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...