Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 March 2014

Bottle Warmer My Dear

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


baru-baru je beli bottle warmer nie. masa awal bulan Februari baru nie. dah lama pasang niat nak beli tapi sebab kekangan masa dan banyak faktor lain asyik tertunda je. masa nak beli pun jenuh pening nak pilih yang mana satu. sekarang nie ada banyak jenis bottle warmer tapi kami pilih brand My Dear RM79. tapi beli kat kedai baby Cute Baby Enterpraise Kepala Batas dapat diskaun 20% tak silap aritu.

cara menggunakan bottle warmer :- rasanya semua bottle warmer pun sama je cara guna dia. kami aritu konpius la jugak. bila google baru tau.

untuk panaskan susu yang dah cair ::

- masukkan air biasa sebanyak 110ML dalam warmer tue. pasang plug, letakkan botol atas air dan pusing penunjuk arah ke 40'C

untuk panaskan makanan bayi ::

- masukkan air biasa sebanyak 110ML dalam warmer. pasang plug dan pusing pada 70'C

susu ibu yang simpan dalam peti sejuk beku biarkan cair secara semulajadi untuk kekalkan kualitinya. seeloknya panaskan susu 15 minit sebelum diberi pada baby. boleh tinggalkan susu dalam warmer selama sejam tanpa off warmer. 

selagi penujuk arah masih di suhu 40'C selagi tue susu bertahan suam. 40'C adalah suhu yang paling ideal dengan suhu susu ibu sendiri. 

untuk makanan baby yang simpan dalam peti sejuk beku seeloknya biarkan cair dulu. tapi kalau nak bagi pengasuh biasanya saya keluarkan dari sejuk beku dua hari. makanan ambik masa sikit nak cair berbanding susu.

kalau lampu warmer dah padam jangan risau susu masih diparas suhu 40'C atau 70'C. 

5 comments:

hainom OKje said...

Mcm mcm zaman sekarang nikan Kiera...zaman okje mmg tak de rasanya benda ni..

Z@i Z@mR33 said...

bl dh ada ank br tau byk pkakas yg nk kena beli...kan...kan...kan...hihihi

MR & MRS MAKMUM said...

nk kena g jugak kedai tu ~ mcm best je bab2 diskaun

Kesuma Angsana said...

baguslah ada warmer tuk susu macam ni !

Fiza Rahman said...

Senang klo pakai warmer ni.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...