Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

05 March 2014

Gegeh Menyusukan Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

setiap orang mesti ada dugaan dan ujian masing-masing dalam nak beri susu ke anak sampai cukup 2 tahun. macam saya dugaan tue datang bila saya dah mula bekerja. sebelum start kerja balik alhamdulilah Fateh Uwais memang dapat susu ummi sepanjang masa. tapi bila dah start kerja ada dugaannya.

dugaannya bila posisi saya di ofis yang berkhidmat di kaunter pelanggan. paham jela bila bekerja di kaunter. tak boleh nak tinggal kaunter selagi jam tak lunch hour atau habis office hour. setiap kali nak pam susu kena mintak tolong kengkawan ganti. terima kasih sesangat pada kengkawan yang sudi ganti saya setiap kali saya mintak tolong. moga Allah luaskan rezeki kalian dan permudahkan urusan kalian. amin

dan lagi satu dugaan masa dah nak habis cuti bulan November dulu si Fateh Uwais tue takmau susu botol pulak dah. macam-macam jenis puting yang saya cuba bagi semua dia tolak. siap bebai lagi bila saya paksa. garu pala jugak la, rasa nak nangis je bila tengok anak bebai teruk-teruk tue.


Fateh Uwais nie jenis yang tak reti minum pakai puting biasa, dia mesti macam nak muntah. saya ada la ajar jugak sebab puting tue kan murah dan senang cari, hihihi tapi sebab dia tau ummi abi kerja untuk bagi yang terbaik kat dia, dia takmau pun puting lain selain Tommee Tippee. huuu nanges ummi. takpe la nak, janji awak boleh minum pakai botol tu dah cukup besar buat ummi. sesape yang anaknya tak reti minum pakai puting biasa tue boleh cuba brand Tommee Tippee nie. sebab brand nie puting botol tue seakan nipple ibu. aritu tengok Big Apple kat alor setar buat offer sebotol RM19.90 terus tarik dua botol. beli yang 10oz terus senang. nanti dia dah besar tak payah beli lain. hikhikhik :p

7 comments:

aTieYusof Family said...

baby skrg dah bijak Kira..depa dah boleh beza mana ori ke tak?? hehe..
tapi brand Tommee Tippee ni bagus kan...:)

juicy X said...

Same goes wf umarfaiq. he prefer tt

MR & MRS MAKMUM said...

haiii la ankkkk

Sya Mimie said...

suka tgk botol2 susu baby...comel je.. hehehe..

Kesuma Angsana said...

baguslah !

Fiza Rahman said...

Nasib berkenan kat puting tommee tippee. Buatnya kat suma puting tak layan memang haru lah umminya ☺

mama aryan said...

macam2 kerenah anak ni kan, akak guna brand MAM dr anak pertama hingga la yg ke 3 ni,alhamdulillah semua terima je

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...