Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

12 March 2014

Cucuk 6 Bulan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulilah ahad lepas selesai bawak si Feteh Uwais pipi pau tue cucuk 6 bulan. lepas nie rehat sat dari kena cucuk. 12 bulan nanti pulak baru nak cucuk pun. abi kata "memang ummi tak boleh nak bawak anak datang klinik sorang-sorang, tak reti diam"

memang pun. seminit tak diam. tapi syukurlah anak memahami kudrat ummi :p dia takmau kat ummi lelama. seminit dua ummi pegang mesti dia tarik baju abi balik suruh dukung dia, layan dia. paling dia syok abi duk timang dia atas kaki abi. jerit-jerit suka. 


dah tue perhati orang ramai yang ada kat klinik tue. buat muka pelik bila ada baby atau budak-budak nangis. eleeehhhh awak tue kalau nangis orang tak pelik pulak ke babyyyyy???? berat dah 8.1kg. alhamdulilah graf berat yang cun. dapat la nasihat pasal pemakanan dan penjagaan baby dari nurse. 

yang best kat Klinik Kesihatan Kuala Kedah nie. ada nurse yang ditugaskan untuk jaga satu2 kawasan. memang nurse tue jela yang akan layan kita setiap kali ada check up. jadinya senang dia tau perkembangan bayi bawah jagaan dia. bila setiap kali check up dengan nurse yang sama Fateh Uwais pun jadi mesra terlebih.


masuk jarum nak cucuk langsung tak menangis. bila ubat tue jalan masuk dalam kulit terus jerit nangis. tapi sekejap jela. lepas tue boleh dah lompat-lompat balik. ummi je yang bila kena cucuk sampai tak boleh nak angkat tangan. anak tue relaxxxx je. drama ummi nie kihkihkih :p

8 comments:

:: idzwa :: said...

comey nie...geram auntie tau!

Lydia Miza said...

Hihihi ummi kena besar sket nnt uwais makin besar lg kuat tenaga uwais meronta2.

Elok je terbenam jarum tu kot kat uwais. Tp akak mmg x smpi hati ank kena cucuk. Rasa kesian sgt. X sanggup nk tgk

Z@i Z@mR33 said...

isi depa lebih tu yg x sakit...hihihi..woh...uwais 8.1kg...aqil 7.8kg...ckit ja lg nk ligan abg uwais

aTieYusof Family said...

Makin comel dan bam-bam Fateh Uwais.. good boy sungguh cucuk nangis kejap je..hehe..

Qaseh Wee said...

comel baby . klu x demam , ok lah .

MR & MRS MAKMUM said...

BAKAL DOKTOR NIE !!!!!

hainom OKje said...

Masuk ubat mmg sakit sikit tu yg nangis tu agaknya hehe.... macam dah besar sangatlah tu...
Mesti nenek rindu nikan...

Fiza Rahman said...

Geram nye tgk awak ni fateh uwais.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...