Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

13 July 2011

GILER BOLA ! MALAYSIA vs ARSENAL !!

Assalamualaikum....

nak melangsaikan segmen anjuran bro ben... =)


meyh tengok kat sini


NAMA PASUKAN : ARSENAL

Pengurus : burasa hangus
Jurulatih : D'informationz
Senarai pemain :
  1. Fadzli
  2. Beloggies Ehan
  3. Munnafendy
  4. Qisah Belog Saya
  5. Aku Dan realiti
  6. pilihan hati
  7. niena
  8. faradyana azman
  9. cik fa pun boleyyy
  10. hijau dedaunan
  11. cik purple
  12. dari hatie ke hatie
  13. sebuah pernantian
  14. stanza blog
  15. coretan harapan
  16. celoteh cik bee
  17. tiada yang sempurna
  18. izyan malik
  19. azumie
  20. miezzmira
  21. cp hidayah
Dan lawan mereka adalah .....
NAMA PASUKAN : MALAYSIA ( HARIMAU MALAYA )

Pengurus : afiq
Jurulatih : syamen
Senarai pemain :
  1. dunia blog dan pemotoran
  2. cik hanis
  3. darwisy
  4. khairunnisa atikah
  5. nurhasliza
  6. Nadzri
  7. oh oeya
  8. hairie
  9. harrazdani
  10. arena kehidupanku
  11. song 'bout life
  12. laman ayah su
  13. nak tau cerita
  14. hanya aku tahu siapa aku
  15. mr baiz
  16. diari hati seorang gadis
  17. aku eddie
  18. amirul haizad
  19. cik emma
  20. blog kuning
  21. cik gugu

kembali berlangsungnya perlawanan Malaysia menentang Arsenal setelah berehat seketika sambil makan rendang tok buatan pemain mr baiz untuk menjayakan kemenangan gol yang telah diledakkan oleh kapten pasukan malaysia Nadzri dan juga rembatan sopan santun oleh pemain bernombor khairunnisa atikah hasil dari arena kehidupanku yang telah mencurik bola dari aku dan realiti… walaupown rembatan tersebut berbentuk sopan santun ayu² tapi masih x dapat ditangkap oleh gol keeper lawan Fadzil… haish sabo aje ler…

eh eh dari kejauhan ternampak haire dan faradyana azman jurulatih pasukan Malaysia, syamen seperti sedang berbincang sesuatu ditepi pandang,, ohhh setelah disiasat oleh cik gugu dan cp hidayah yela kan kang klu sebelah pihak jer siasat berat sebelah lak katanya.. ok sambung balik, setelah disiasat oleh mereka berdua, rupanya haire, faradyana azman dan syamen ingin pulang ke kampung halaman sekali. Jimat duit minyak katanya. Yela faradyna azman telah menjadi adik ipar kepada hairie.. haruslah pulang sekali. Woooiiiittttt hal rumah tangga sembang kat tepi padang la.. aiyooo

dan darwisy  blog kuning pilihan hati celoteh cik bee azumie berkerumun tengah padang tue? Ohhh Aku Dan Realiti telah dengan sengaja mencabut bulu kaki aku eddie kerana telah terburuk sangka dengan memikirkan aku eddie ingin mengorat awek dia yang berada di kerusi penonton. Macam tue pown boleh ker? Dan azumie telah dilayankan kad kuning kerana telah berlaku kurang ajar kepada pengadil semasa pengadil cuba meleraikan perbalahan tersebut.. padan muka kau azumie !!!!

Hoittttt izyan malik apsal kau jatuhkan nurhasliza  dalam kotak penalty? Free jer depa dapat sepakan penalty adoiiiii marah pengurus dan jurulatih pasukan arsenal. Terlihat raut kekecewaan diwajah Munnafendy coretan harapan serta miezzmira.. namun tidak diwajah nak tau cerita cik hanis dan laman ayah su kerana team mereka xkan sia² peluang keemasan nie.
 Dari kejauhan terlihat cik emma telah mengambil posisi, di akui cik emma memang terer bab² meledakkan sepakan penalty ini.

Peluh jantan telah terlihat diwajah Fadzli selaku  gol keeper team Arsenal.cik emma  menadah tangan bermunajat pada Yang Maha Esa mengharapkan pintu itu dapat ditembusi olehnya. 1……. 2……… 3…… yeahhhhhhhh berkat bantuan Ilahi pintu gol lawan Berjaya ditembusi. Dan tak dapat diselamatkan oleh 1 selaku gol keeper… kelihatan pasukan Malaysia sedang membuat lompat bintang ditengah padang sebagai meraikan kejayaan tersebut.

Dilihat team arsenal sedang menggandakan usaha mereka untuk meledakkan pintu gol lawan. dari hatie ke hatie memberi kepada stanza blog dan sempat diambil oleh hijau dedaunan dari dicuri oleh amirul haizad… wahhhhh arsenal sedang melakukan asakan disitu. Bola sedang berada dikaki cik fa pun boleyyyy dan gollllllllllll!!!!!!!!!! Yang pertama untuk pasukan arsenal. Riak-riak kekecewaan pula terlakar di wajah pemain team Malaysia. terutamanya diwajah penjaga gol team malaysia , dunia blog dan pemotoran

Sedang Bellogies Ehan Qisah Belog Saya dan Niena berusaha meledakkan satu lagi gol bagi pasukan arsenal. Datang song 'bout life dan diari hati seorang gadis membuat rampasan kuasa eh silap rampasan bola. Sungguh menarik lecekkan yang dilakukan oleh kapten pasukan Malaysia, nadzri lagaknya seperti Nur Shahrul Idlan Talaha semasa pasukan Malaysia menentang Indonesia tempoh hari. Nadzri telah memberikan bola tersebut kepada harrazdani, dihantar pada hanya aku tahu siapa aku. Ohhh kelihatan tiada yang sempurna cik purple dan sebuah pernantian sedang membuat asakan menyelamatkan pintu gol mereka tetapi usaha itu ternyata sia² kerana oh oeya telah menjaringkan gol yang ketiga bagi team Malaysia… horeyyyyyyyyyyyyyy!!!

Pengurus pasukan Malaysia, jurulatih sedang berpelukkan ditepi padang dan mereka bersama² anak didik mereka sedang bermunajat mengucapkan syukur pada Ilahi kerana telah meminjamkan kekuatan buat mereka menumpaskan pasukan lawan iaitu arsenal.

Malaysia 4 arsenal 1….

Tahniah kepada Malaysia!!!

Sekian dari saya melaporkan , kiera’sakura.. saya memohon maaf diatas terlanjur bahasa yang telah saya gunakan…. 

**main petik jer nama sape2... hohoho... 

10 comments:

Norhisham Nordin said...

datang dari segmen BA... url anda terpilih sbg salah sorg ahli pasukan bola...

jomlaa baca...

Giler Bola..!! Malaysia vs Arsenal

Aki said...

hahaha..lawak ar.. ni kalau men bola camni,sah2 dengan referee skali gantung kasut.. ^_^.v..

http://exyanne-collection.blogspot.com/2011/07/giler-bola-malaysia-vs-arsenal.html

H.J said...

panjangnya ulasan dia..sy amek sakura jadi keeper..ok kan?haha

Elih Japahar said...

bestnya ulasan korang ni...lucu n menghiburkan :) tak sempat join lah..ermm, btw thanks pilih sy sbg pemain arsenal

rara pinkmafia said...

ingatkan apa td.hehe

Sunah Sakura said...

mak ai! rajinnya buat.... akak tak sempat join~ huhuhu..

ain revival said...

wahhh,,panjang lebar..leyh jd pngulas berwibawa nie~

Norhisham Nordin said...

dtg singgah blog ni dari segmen ben...

Norhisham Nordin : Jom Singgah Blog Saya

shahjiehan said...

kreatif tol ... ahhahaha


sj nak jugak jadi pemain... huk3

kiera'sakura said...

Norhisham Nordin :: trima kasih =)

aki :: hahaha.. kita cari referee lain!! :D

H.J :: trima kasih.. keeper yg tangkap bola sebelah.. hihihi

Elih Japahar :: =)

rara pinkmafia :: sye join segmen jer... hihihi

kak sunah :: ade idea blh la buat..hihi

ain :: hahaha,,, blh wat part time lah cm nie? hihi

SJ :: alaaaa masa dah tamat... :p

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...