Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

12 July 2011

Ubat dan Kira

Assalamualaikum….

meyh kira nak share tips... :D
Alasan yang kira selalu guna kalau sakit tapi tak nak pergi sepital…



Mama :: pegi la buat medical check up

Kira :: tak nak lah mama, nanti kalau doctor tue kata “awak ade masa 6 bulan dari sekarang untuk hidup” ,,, haaaaa macam mane ? mesti mama susah hati, mesti mama nangih2 hari2…

Mama :: mulut tue mama cabai nanti baru tau!!

Hahahahaha.. kira kalau bab bagi alasan yang bersangkut paut dengan sepital ubat2 nie memang terer… family kira jer yang sanggup sabar layan karenah kira time nak makan ubat.. mama selalu tunggu sampai kira abis makan ubat,selagi ubat tue x selamat masuk dalam kerongkong nie selagi tue mama tunggu sambil cekak pinggang..  ohhhh mama ai miss yu… ;(

Kalau abang kira (abang kandung okeh) dia marah kira minum air putih berjag2 sebab kira kurang gula dalam badan… die risau adik die pengsan lagi…

Benyah (abang kira) :: air manis tak nak minum, air masak nie berjag2 kamu minum?! Bila nak ade gula dalam badannye..

Kira :: ok la tue jimat gula, gula kan mahal sekarang nie..

Tapi bila kene jegil mata ngn benyah …

Kira :: okey2 nanti aku minum air gula ye… :D

Ohhhh benyah, aku rindu nak main kejar2 sambil tarik rambut dengan kamu… huhuhu

Along dengan kakak suka bising-bising kalau time kira makan ubat…

Along/kakak :: ubat sebijik, air 2 gelas kamu telan… itupown muka dah macam ape je lagi nak menelannya… baru ubat macam nie dah macam gini ghopenye.. kalau dah bersalin lagi ler pahit ubatnya, lagi la beso dari ubat nie…

Kira :: ish tue cerita kalau dah bersalin.. nie aku kawen pown belum lagi.. relex ler… jauh lagi perjalanan tue.. hihihihi :p

Itulah yang dinamakan keluarga kan.. keluarga x pernah tinggal kita walau susah senang sakit atau sihat pown kita… keluarga lah yang akan sentiasa berada dibelakang kita..

Bak kata pakcik nie.. hilang gepren/bopren/kawan/kekasih/jiran dan sewaktu denganya tak pe lagi.. janji jangan hilang keluarga darah daging kita.. yang tue xda gantinya didunia nie…

**rindu sangat dengan papa, mama, along, kakak, adik, faiz, alya, ika… semoga bakal Mr.Hubby kira nanti pown sanggup jaga kira macam mama papa family kira jaga kira..

**kalau boleh tak nak orang tersayang menagis tengok kesakitan kesengsaraan kira… ajal maut jodoh pertemuan semua dah ditentukan Ilahi. Semoga kita semua tak pernah lelah mengejar redha Yang Maha Kuasa…. Semoga dipermudahkan-Nya.. amin… 

9 comments:

Sunah Sakura said...

dulu kecik2 akak pon susah nak makan ubat... huhuhu.. tapi da besar ni alhamdulillah... suke pulak makan ubat. erkk!

JIJI YU said...

aku dari kecik suke meratah ubat

H.J said...

aku suka minum ubat jenis sirap je...

tomato said...

tamo malas2 mkn ubat .. tak baikkk cakap amtu .. grrrr

~Kirin Selama Perak~ said...

**kalau boleh tak nak orang tersayang menagis tengok kesakitan kesengsaraan kira… ajal maut jodoh pertemuan semua dah ditentukan Ilahi. Semoga kita semua tak pernah lelah mengejar redha Yang Maha Kuasa…. Semoga dipermudahkan-Nya.. amin…

(ini yang aku pegang sampai sekarang)

ain revival said...

xsuka jugak makan ubat tapi suka minum ubat cap ibu dan anak..terbaekk! 1 botol tuh 1 hari pn bleyh abes~

shida anwar said...

akak dan ubat dah jd best pren

suka ayat "semoga bakal Mr.Hubby kira nanti pown sanggup jaga kira macam mama papa family kira jaga kira.."

nak akak tolong pesan ka..eh..mesti dia dah baca kan..opssss...hihi

kiera'sakura said...

kak sunah :: hihihi,, kira nie dari kecik sampai beso xpenah suka mkn ubt... hahahaha

jiji :: ubat ke vitamin hat kaler oren tue yg ko ratahkan.. hahaha :p

H.J :: klu ubt jenis sirap tue manis aku ske la minum.. hahaha

tomato :: nk malas jugak.. nk manja2 ngn erika.. hihihi :D

ksp :: sbb tue la kita kembo kowt.. hahaha

ain :: ubt batok tue sedap ke? x pahit? hohohoho :p

kak shida :: pesan kt sape kak? pesan lah suh jaga adik akak nie bebaik.. weeeee ~~ :p

Obat Tradisional Alami said...

obat itu mengandung bahan kimia,,da mempunyai efek samping bagi tubuh kita,,
lebih baik_nya kita minum obat dari bahan alami dan herbl..karna tidak mengandung bahan kimia,dan baik untuk kesehatan tubuh kita,,

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...