Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

30 July 2011

Jangan Di Tangisi

Assalamualaikum

"kita menagisi pemergian mentari selepas hujan yang turun dengan selebatnya tapi kita tak tahu yang Allah nak bagi kita pelangi yang indah selepas itu"

selalu dengar ayat kat atas tue kan?
selalunya seorang manusia nie akan faham betol2 dengan ayat tue bila sesuatu dah terjadi dalam kehidupan die..

macam la kira sendiri, dulu seorang sahabat dan dia selalu pesan kt kira mcm tue tiap kali kira share prob dengan diorang. dan bila PELANGI tue dah muncul dalam live kira barulah kira faham maksud sebenar ayat tue. dan tak da perkataan lain yang mampu kira ungkapkan selain syukur Alhamdulilah pada-Mu Ya Allah...

dan lagi...

"boleh jadi kamu sukakan sesuatu itu, namun ia amat buruk buatmu. boleh jadi juga kamu amat bencikan sesuatu itu, namun itulah yang terbaik buat kamu. Allah tahu tapi kamu tidak"

"sekiranya Allah cepat makbulkan doa kamu, bermakna Dia sayangkan kamu. jika Allah lambatkan makbulkan permintaan kamu, bermakna Dia ingin menguji kamu. jika Allah tidak makbulkan doa kamu bermakna Dia punya perancangan yang lebih hebat buat kamu"

"Allah tak kan menguji diluar kemampuan umat-Nya"

selalulah bersangka baik pada Allah s.w.t

**4 ayat tue kira suka dan selalu ingat.. tempat yang paling best sekali nak mengadu adalah pada Allah. kerana Dia Maha Mendengar Maha Mengasihani Maha Mengetahui

**perasaan trauma dah hilang sikit demi sikit.. terima kasih kat dia yang memberi ruang dan peluang.. tentunya syukur pada Allah kerana meminjamkan nikmat nie.. Alhamdulilah...

**penat drive tak terasa bila melihat semua insan-insan yang tersayang.. :D


6 comments:

JIJI YU said...

kadang2 kita mampu berkata kata di bibir je..hati tak setting pon..tu yg susah tu

Abu Huzaifah said...

yup... jgnlah kita melanggar perintah-Nya :D

Sunah Sakura said...

semoga kiera dan dia bahagia... ehhh!

Anif Abdullah| AA said...

selalulah bersangka baik pada Allah s.w.t kan..

fRaMe+LenSeS said...

seronok la orang tu leh balik kg.. :P

kiera'sakura said...

jiji :-

tue yg kene lawan tue.. =)

abu huzaifah :-

sama2 kita jadikan peringatan =)

kak sunah :-

amin..hihihi

AA :-

yup btol tue.. :D

nadh :-

eh bkn org tue pown bru jer blek kg ke? :p

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...