Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

15 July 2012

Jangan Like Gambar dia!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

bekpes saya rini disajikan dengan tuit kat atas tue.. gelak sekejap. opss yang nie bukan ori from Fadil tapi ada sorang hamba Allah yang tuit hampir serupa dengan makna diatas.. tuit asal seseorang tue nak kata kalau yang dah ada boypren DILARANG like gambar gegirl lain.. errkkkk macam tue pulak ke? =.=' ada jugak manusia yang berfikiran tak matang macam nie, geleng kepala kejap saya..

awak, jangan la nak kontrol kekasih awak teruk macam tue sangat. kalau rasa dah tak boleh tahan cemburu tue. awak simpan kekasih awak tue dalam lemari dan lock pakai padlock tue. pakai padlock yang besar gagah tue. opss jangan lupa simpankan sekali segala gadget dia kang ada pulak yang online dalam lemari :p


umpama layang-layang. biarkan dia lepas tinggi melayang tapi dalam masa yang sama kawal tali yang dipegang.. kalau rasa dia terlalu tinggi tarik perlahan-lahan supaya dia tak jauh melayang sampai terputus talinya. jangan jugak terus disentap dia turun takut nanti jatuh ke bawah sampai koyak kulitnya. tapi andai layang-layang terputus talinya jugak jangan terus memaki dia, sebaliknya muhasabah diri kerana diri sendiri jugak tak lari dari buat silap kan..dan yang penting bersangka baik pada-Nya ...

peringatan untuk saya sendiri dan jugak awak semua ;)  

5 comments:

Mrs. Abi said...

baik awk...hehehehe

Iffah Afeefah said...

Erm betul tu

Jgn nk like sngt la kalo gtu haha

ros_reeza said...

jgn la jadi camtu... emmm..ni kes cemburu keterlaluan la ni....

ros_reeza said...
This comment has been removed by the author.
kay_are said...

cemburu sangat ni.. pada hal ikatan pape pun takde lagi.. hmm..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...