Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

08 July 2012

Osmate

Assalamualaikum dan salam sejahtera

sejak 2009 saya b'osmatekan dia. sejak pertama kali saya mendaftarkan diri sebagai musafir di bumi kedah,mcm dok obersi lak rasa,hahahaha. kadang dia la kawan gadoh, kawan heret ke sana sini, kawan tumpang bahu nak menangis, kawan segalanya. duduk serumah kan, dia antara telinga yang setia dengar cerita merepek saya. 

dia jugak yang bawakkan saya ke klinik time demam saya sampai tahap 28/29. dia jugak la yang paksa saya makan itu ini time saya langsung tak berselera nak makan. dia jugak la yang marah saat saya menangis kekecewaan dulu.

"kalau ira takde nanti sape nak jaga ain. ira tunggu la ain kawen dulu baru pindah" pengsan nak tunggu dia kawen dulu baru saya boleh pindah duduk dengan suami nanti..hihihi :p

pernah saya saja buat meroyan dengan dia kata saya tak sabar nak tunggu walimah nanti. terus dia kata kalau dia ada blog dia nak tulis "osmate aku gatei tak sabo nak kawen" hahahaha. 

dan hari nie dia meroyan ajak saya cari tv baru lepas tv tue meletop kena ketuk dengan dia semalam.. adehhhh macam-macam la osmate sorang nie.. tapi saya jugak tau yang saya akan nangis bila nak tinggalkan dia kat sini nanti.. ohh saya ada lagi sorang osmate tapi kerana weekend dia balik kampung jumpa suami dan anak makanya waktu membataskan kemesraan kami. semoga Allah memberi kasih sayangNya buat kedua osmate saya Amin 

5 comments:

amal said...

salam ziarah :')

study kt Kedah kee , kt mnaaa ? kitaa org kedah :)

fRaMe+LenSeS said...

Untunglahhh ada osmate

Ruzzezanie said...

bila ko nak cakap gatal2 dgn aku pasal walimah ni???

Noraim said...

best kalau dapat kawan mcm tu.

insyAllah ALlah kekalkan persahabatan akak dan osmate tu :)

kay_are said...

kalau dapat osmate satu pale, tu memang something yang menyeronokkan! kot sedih sangat, pas kawin, ajak osmate tinggal sekali =P

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...