Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

26 July 2012

Review : Jaja & Din

Assalamualaikum dan salam sejahtera



baru je menghabiskan novel Jaja & Din kat atas tue malam selasa ritu. saya sampai bengkak mata menangis.. huhuhu.. nampak tajuk dengan kulit buku dia macam tak menarik kan? kalau Kak Shida Anwar tak suggest saya suruh beli memang saya pun tak pandang la novel nie gamaknya.. thanks kak shida

banyak pengajaran dalam buku nie.. saya ceritakan ringkasannya..

Jaja seorang gadis berumur 27 tahun. tak pernah fikir nak kawen dengan lelaki tempatan sebab dia nak kawen dengan mat salih!! nak dijadikan cite dia terjatuh cinta kat gambar sorang ustaz yang tengah baca yassin kat tepi pusara. dia pun mula mencari siapa ustaz tue. bila dah dapat info pasal ustaz tue dia pun meminang lelaki tue. tapi jaja nie tak pakai tudung, Din pernah terserempak dia dengan berseluar pendek, berambut perang.

Din. sorang ustaz lepasan universiti Al-Azhar. hidup secara zuhud. akhirnya lepas dapat petunjuk dia pun terima pinangan jaja. mampu ke jaja yang life hidup dia berbeza dengan din hidup bersama? apa jadi lepas tue.. cerai atau masih bersama? jaja pulak mampu ke berubah? nak tau beli dan bacalah sendiri.. hihihi

saya menangis baca usaha diorang mengukuhkan ikatan perkahwinan. Din disyaki syahid semasa berjihad di afghanistan. dan lupa cite ustaz nie setiap hari baca sirah nabi dan para wanita syurga untuk Jaja.. Pakcik Imam sama macam awak la, cuma nya Pakcik Imam saya tak setiap hari la katanya simpan bila dah halal nanti insyaAllah Amin2... #SempatJugakTue :p  

4 comments:

CikZaitul said...

mana beli ??
mau pinjam??
:P

Noraim said...

novel JS memang terbaik kak!

kay_are said...

cover comel je tapi jalan cite serius! macam menarik je cite ni.. part pompuan pinang laki tu, rase lame dah orang tak wat

shida anwar said...

senyummmmmm.....
banyak ikhtibar kan....
sesuai untuk jadi panduan....

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...