Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

30 July 2012

Puasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera



baca entry Kay_Are saya pun tetiba rasa nak cite pengalaman puasa masa kecik-kecik dulu #NyebokJeKan :p kalau bab masuk bilik air minum air paip tue rasanya semua pun pernah buat kan, kalau tak pernah tue dia kategori budak baik la tue.. hihihi

kalau dulu saya tak berani merengek kat mama mintak berbuka. takut, lagi takut kalau ada papa kat situ langsung tak berani nak bukak mulut kata lapar nak berbuka awal. laen abang saya. dia punya merengek mintak berbuka sambil nangis bawah kerusi panjang.. sudahnya berbuka time maghrib jugak walaupun mama dah bagi izin.. =.='

dulu lepas jer balik sekolah kalau tengok mama tido kat depan, line clear saya pun pelan-pelan pegi dapur. bukak peti ais pun pelan-pelan jer dah tue cucuk straw dalam air botol, sedut. tapi tak sedut banyak nanti mama perasan. #Perangai

ada sekali tue pulak. time mama tido jugak saya pelan-pelan bawak masuk roti dalam bilik air. bawak sekali air botol dari peti ais, dalam hati kata nyamannya dapat makan roti dengan air sejuk jap lagi nie. sekali dah abis makan nak teguk air rupanya tue air gula. ambik kau buat lagi jahat. yang pelik tue boleh je la pulak pun makan dalam bilik air =.=' oihhh bilik air saya berasingan dengan tandas ok :p

banyak nya akal saya nak buat nakal tue. kecik kecik saya memang sangat nakal. kalau tidak takde la antara adik badik pompuan saya champion kena tibai dengan mama papa.. :p mama kata "kalau nanti anak kamu degil nakal jangan kamu buat heran pulak" hohohoho :p

9 comments:

CikZaitul said...

biasalah..time kekecik mesti gelak tau dgn kenakalan kita..


taktau lah anak-anak macam mane nakal nati kan...
hehehhe

fRaMe+LenSeS said...

Aduhhh nakal la kekembar saya nt. Ahahahahaha :P

Mrs. Abi said...

amboi, kekembar,,,hahahahaha....

nakal gak kiera...nakal2 awin pun xpenah curik2 minum...hahahaha... tapi awin dulu adik badik 3 org. sealu ptg2 kena ikut turn sape yg blh ikut papa pegi bazar. aritu awin punya turn, tp tertido. so kakak yg pegi. tejaga tido ngamuk la... terus pegi dapur, minum air sbb geram...konon protes la tu...hehehe tapi xmkn pun.time tu lagi sejam nk bebuka...

anif abdullah| AA said...

lawak lakk. hahaha

kay_are said...

sebok je!! nak juga main kucing peniru tu =P bagus r ko sedar diri ko nakal.. tak pernah terpikir aku bawak makanan masuk bilik air.. dahsyat.. kalah trick yang aku selalu guna..

Iffah Afeefah said...

xhabis2 ngn kembor

mngade tau

hahaha

#nakal akk sorg ni

cimöt said...

nakal2 tu laaa yg buat family kita rindu~~

Ruzzezanie said...

pehhhhhhh, kekembar??? teruja. sila cepat proses. :')

Noraim said...

hehe. nakal jgk eh akak ni.

mesti menurun dekat ank nnti hikhik.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...