Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 May 2011

10 Items Syakira Yaakub Cant’t Live Without…

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hari yang ke-6… dua hari lepas aku ketinggalan sebab xde tenet connection..sampai pulak mood malas nak update entry ok sekarang sambung balik kempem 10x10 tue hari nie…

10 Items I Can’t Live Without…

1)      Quran comey warna pink aku tue,,, bukan nak tunjuk baek tapi sejak2 aku mula merapatkan diri dengan Dia.. aku tak boleh berpisah dengan Quran tue walaupun sehari.. betol la kata nadzri bila kita sering melakukan amal ia akan menjadi amalan… Alhamdulilah…

2)      Encik boyfriend aku.. macam mana aku nak balik kampung, pergi kerja, pergi merayau, pergi jumpa kawan2, jumpa adik badik kbu, pergi mana2 pun kalau encik boyfriend aku nie xda.. encik boyfriend aku nie cedera hari tue pown seminggu aku moody… huhuhu

3)      Purse… ic, licence, duit semua ada dalam tue.. kalau xda purse aku kene anto pergi imegresen la jawabnya..

4)      Enpon aku… sangat x boleh hidup kalau xde kesayangan aku tue.. tak boleh nak call mama papa family kat kampung, tak boleh nak contact kawan2, lose contact dengan adik badik KBU, x boleh sembang dengan pakcik tue.. huwaaaa jangan pisahkan aku dengan kesayangan2 aku tue…

5)      Kamera canon warna pink aku.. eh ritu lupa nak masuk dalam list 10 things I love,, xpela benda dah lepas..kamera berperanan merakam segala kenangan pahit manis dalam hidup aku, otak aku nie pakai memory pendrive jer mane la nak ingat semua benda yang jadi dalam hidup aku.. dari gambar la aku akan refresh balik apa yang terjadi dulu2…

6)      Lappy… dekat rumah, ofis lappy nie la yang selalu teman aku.. yang simpan semua rahsia aku, yang selalu menghiburkan aku, yang tak pernah merungut walau aku nak curahkan apa pown kat die…lappy nie jugak la yang simpan semua gambar,video yang mengubat rindu dihati makcik nie.. hihihi

7)      Kiera’sakura.. even hari jumaat sabtu or hari xde connection tenet aku xleh bukak die, tapi die tetap yang terpenting buat aku…

8)      Botol air mineral… aku kan kuat minum air kosong, senang kalau ada botol sendiri xpayah susah nak cari kedai time haus…

9)      Bantal barney.. balik kampung, pergi kursus, pergi holiday, tido malam, aku siap sedia satu beg khas tuk angkut die walaupun aku pergi mane2 naek bas..biar susah asal tido malam lena… hihihi

10)  Spec mata.. aku nie rabun jauh,, kalau aku drive xde spec bukan je lembu pak hamid aku langgar dengan pak hamid2 sekali aku haruk kowt.. haha..selalu la orang kata aku x mesra alam sebab susah nak senyum, yela dah aku x pakai spec x nmpk la org tue senyum ke x..padahnya kalau berlagak mata terang benderang macam minum inner shine…padan muka kat hang la kiera oiii….



Kebanyakan yang aku listkan kat atas tue macam 10 things I love je kan? Betol la tue bila dah sayang mesti akan jadi yang terpenting…

2 comments:

JIJI YU said...

quran tu mmg ko bawak salu ke

~Kirin Selama Perak~ said...

alolorh..
comeynya bantal barney.
:p

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...