Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 May 2011

cikgu kenangan terindah~~

Assalamualaikum semua...

selamat hari guru pada semua cikgu2 yang pernah mendidik saya dari saya tadika sampai la sekolah menengah..
segala pengorbanan dan kasih sayang yang kalian berikan tak akan saya lupa sampai bila2..
kerana kalian juga saya mampu mengenal huruf, membaca dan berjaya seperti sekarang...

selamat hari guru jugak buat cikgu jiji serta cikgu erin juga semua blogger yang bergelak guru...
semoga korang menjadi guru terhebat.... =)

aku nak cerita sikit kenangan antara aku dan cekgu nie...
selalu kalau time kelas bahasa melayu and sejarah boleh dikatakan separuh dari kelas aku akan ponteng kelas.. nak pulak dalam kelas aku tue majoriti pegang tittle ajk tertinggi badan2 terpenting sekolah..
yang pengawas tetiba ada mesyuarat tergempar
yang pengawas pusat sumber (aku la tue) tetiba ada mesyuarat ahli jemaah pengarah..
ajk majalah lak terus lesap masuk dalam bilik komputer ada editing untuk majalah sekolah
yang tinggal dalam kelas ade la dalam 10 orang, tue pown sebab diorang semua tak terlibat dengan aktiviti2 yang aku sebut kat atas tue...kalau tak, harus tinggal ketua kelas, penolong ketua kelas dengan cikgu je gamaknya dalam kelas tue.. hahahahaha

sampai Cikgu Bavinder(cikgu sejarah) dok membebel
"kenapa time kelas saya je awak semua mesti ade mesyuarat"
lalalalalalala~~~
ampunkan kami cikgu........



kalau nak diimbau kenangan masa sekolah terlalu banyak yang boleh dicoretkan..
semua nya menjadi tersangat manis untuk dikenang waktu sekarang...
pada semua cikgu2 yang pernah mengajar saya...
sekali lagi...
terima kasih yang tak terhingga....
sayang cikgu semua......

5 comments:

ieda CUMA said...

sy syg cikgu sy! hehe

YAYA AZURA said...

guru .. kerjaya mulia dan mencabar..

JIJI YU said...

muehehe...makaseh le kawanku..

RUZZEZANIE said...

hahaha..ada ea dia sebut mcm tu?aku xingat r..hihi
tapi kelas kite mg plg best aku rasa!! dengan student yg sgt bersatu padu dan mesraaa!!! plg best ms kita form 5 la kn?time cikgu rosida jatuh masa ngah bebel2 kat depan? ko ingat tak?hahahahaha

** ampun cikgu rosida!!!! saya cume teringat kenangan lama.

kiera'sakura said...

ieda :: sye juga sayangkan cikgu2 saya...

yaya :: ye.. dulu mase kecik2 ade la impian nk jadi cikgu..hihihi

jiji :: kecik pnye hal.. hihihi

ruzz :: yup!! kenangan kan semua tue.. x blh beli kt mane2...

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...