Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

19 May 2011

Day Seven :: 10 Important People

Assalamualaikum..

wahai mood malas pergi lah kau dari hidup ku.. join kempen 10x10 tapi suka2 hati aku jer skip peraturan die…ampunkan saya.. mood rajin dah sampai kampung agaknya… hohoho

10 Important People

1)      Hanya satu dalam dunia tiada galang gantinya.. siapakah? Mama…. Bila dok jauh dari mama bukan buat aku makin jauh dari mama tapi makin manja and rapat.. kalau aku balik kampung nak pergi mana2 confirm cari mama dulu, xde orang laen yang nak teman aku, aku x sentap asalkan mama ada… kalau mama nak beli pape mesti die ingat kat anak2 die dulu, tapi sebab aku nie cerewet bab pilih barang mama tunggu aku balik dulu baru beli sama2… tapi mama x pernah merungut.. sayang mama sepenuh hati..

2)      Hanya satu dalam dunia tiada galang gantinya jugak… Papa!!!! I miss u papa… papa nie tegas and garang sikit, kalau dulu masa kecik ade la perasaan takut tue tapi sekarang lebih kepada hormat..papa selagi boleh die akan senangkan anak2 die sbb die xnk anak2 die susah mcm die dulu.. dan papa sangat teliti orang nya.. surat beranak adik badik aku semua papa aku simpan dalam folder masing2,, kalau dah ambik lepas tue hilangkan siap kene dengar papa ceramah 4 hari 4 malam… hahaha.. teringat time baring atas riba papa sampaikan anak sedara aku jeling kat aku, jeles la tue,, :p

3)      Adik beradik aku… Along, Benyah, Kakak, Baka… kalau mama papa nadi aku, diorang nie semua urat tulang belulang aku.. kalau balik kampung x cukup salah sorang mesti kurang best.. teringat masa nak buat surprise kat mama papa.. bukan main lagi adik badik aku kalut tepon aku, sampai x cukup tangan aku nak jawab call,, mane nak cover line depan mama papa lagi, mane sibok nak melayan depa lagi.. kenangan2.. haish kakak jom balik kampung!!!!!

4)      Anak-anak aku… Faiz, Alya Dan Ika… seronok kalau balik kampung layan karenah diorang semua.. masing2 ada peel tersendiri.. yang abang degil yang amat tapi bijak, kecik2 lagi dah buat uji kaji menatang2 kat padang tadika die tue.. alya and ika sikembar yang laen mak and ayah, lahir beza sehari jer.. memang macam kembar tapi suka jeles kalau salah sorang dilebihkan… perangai lebih kurang macam aku jer semua benda nak warna pink… layan… hihihi



5)      Kawan2 sekolah aku… dari Sekolah Rendah Kebangsaan Seri Kelebang sampai la ke Sekolah Menengah Kebangsaan Tasik Damai.. yang paling penting kawan2 Sains Kejuruteraan 2004/2005.. pahit manis dikongsi dengan diorang semua..segala kenakalan masa sekolah dengan diorang semua, tiap kali raya mesti x lepas peluang konvoi dengan diorang.. walaupun sekarang aku jauh dengan korang tapi ingat, sikit pown korang x pernah jauh dari hati aku.. hanya yang terbaik aku doakan dari jauh..

6)      Adik badik KBU… seyes… aku sayang diorang semua nie.. sayang bulat2.. walaupown kita semua berbeza latar belakang tapi bila kita bersatu dalam satu keluarga yang hebat dan saling sayang menyayangi segala yang diharungi pasti akan menjadi yang terindah.. semoga ukhwah yang terbina antara kita akan kekal selamanya…

7)      Kawan2 area alor setar… siapa tue? Housemate, ofismate… kalau xde ofismate sunyi jugak kan, jadi kera sumbang kat ofis nie..mastura tue dari ofismate sampai la jadi sahabat.. kalau xde housemate lazk takat 2 hari tahan la lagi, lama2 ntah macam mane la aku.. gaduh kadang2 tua biasa la,, kalau tak gaduh xde la rapat kan..

8)      Cikgu2 yang dah mencurahkan ilmu kat aku… kalau bukan jasa2 mereka nie semua aku pown x pandai nak berblog macam sekarang nie.. sayang semua cikgu2..

9)      [……………loading………….]       Wahhhh siapakah mereka ini? Bakal hubby and family hubby aku… sebab mereka akan menjadi yang penting dalam hidup aku suatu hari nanti.. doa2kan lah erk… =)

10)  Sedara mara aku.. nak lupakan pown x boleh.. Islam menegaskan jangan putuskan ikatan silaturahim sesame umat nie kan pulak kalau sedarah daging kan…

Done…. Tue pasal la aku malas nak update entry time mood malas nie, kan dah panjang berjela2 entry nie ha!… hahahahaha….

Sekian~~

12 comments:

dir...antologi hidup apple sepi... said...

kbu top 10 ok la kan..hat loading tu xleyh tahan..sapa la kan..aritu mcm ternampak sket2 dah wajah "sidia" kat enset kira...hew hew hew hew...buah hati latteeeeeewwwwwwwww~...hahahaha

kan..kwn2 area alor star jgk xterjangkau oleh fikiran..hahah.curlast ko maria~...

syok2...hapi2 always dgn org yg tersayang ye kira...hew hew hew hew

hadiee said...

ukhwah fillah abadan abada. :)

semoga Allah sentiasa merahmati persahabatan yg terjalin antara warga kbu khhususnya, dan seluruh umat islam secara umumnya. insyaAllah

fRaMe+LenSeS said...

oihhh saja tulis loading ka apa? awat Nadh tak nampak nih? <-- curious.

Adam Zulhilmi said...

hehehhee.... -.-'

mikro_kokus said...

Hahaha! baguih2...KBU ada jugak dalam list.... memang wajib ada pown... Sayang suma bulat2, empat segi, bujuq, segitiga lah....... :P

aDisH.sHidA said...

kbu ada jugak...sayang kiera si kurus si sopan si ayu si manja si pink si memek muka..

teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet loading dah habis hehehe...apa pun akak doakan yang terbaik utk kiera dan si dia..ustz amirul *** hehehee

~Kirin Selama Perak~ said...

bakal hubby n family hubby yg cannot go tu.
wakakakkaka

☂ LIYA LIYOO ◕‿◕ said...

hee..kite geng KBU baru...sayang kite jugak x? (^_^)

kiera'sakura said...

hidir :: tettt~~ nasib kau x nmpk klu x abis bocor rahsia ai tau... hew hew hew...

hadi :: amin2.. smoga kita sentiasa berada dalam redhanNya...

nadh :: abis loading ble smpi masenye nanti :p

adam :: hihihihi,,, pasai pa gelak tue?

kukus :: wajib... sbb mmg kira sayang dan PENTING!!!!

kak shida :: amin2.. siapalah "ust amirul" tue kan? hihihihi

ksp :: hahahaha,, aku kan ske pk panjang.. hahahaha

liya :: syang awk jugak.. syg semua =)

nadzli azlan said...

nk tau yg loading tu je :p

RUZZEZANIE said...

ye..aku masuk dlm list ke 5..tp KBU pun aku jugak la kn..hihi..syg ko ketat2 cik kiera!!

kiera'sakura said...

adik :: tunggu sampai loading tue abis :p

ruzz :: ye.. kamu juga yg terpenting =)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...