Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 May 2011

Day Eight :: 10 Of Syakira Yaakub Favourite Song

Assalamualaikum...

10 lagu yang aku suka..macam banyak jer..hohoho.. mcm biasa la erk style aku menjawab soklan kempen nie.. aku senaraikan antara spesies lagu yang aku suka… suka suki aku jer nak tukar kan.. mintak ampun ye tuan tanah yang anjurkan kempen nie..hihihi..

1)      Buatmu Ibu, Aeman :: lagu nie aku mula familiar sejak masuk PLKN.. sepanjang 3 bulan aku dok sana, setiap hari khamis mlm jumaat mesti nyanyi lagu nie, air mata usah kira la kan membayangkan dah betapa banyak dosa yang aku dah buat dengan mama aku…sekarang bila jauh dari mama, confirm meleleh lagi.. ingat apa yang dah buat dan sebab rindu yang bertimbun2…

2)      Ayah, Aeman :: dengar lagu nie pown boleh meleleh jugak aku nie..haish bese la kalau sangkut paut dengan mama papa nie ka..membayangkan kasarnya tangan papa aku membesarkan kami semua tanpa erti merungut dan putus asa..tak pernah sekalipown papa tunjuk kan penat nya papa mencari rezeki untuk kami semua..
3)      Sumayyah, Hijaz :: dari zaman aku sekolah sampai sekarang nie mesti x jemu dengar lagu nie.. menceritakan perjalanan wanita islam yang bernama sumayyah…

4)      Al-Quran, Yassin juga dengar orang masjid berzanji time bulan ramadhan.. indahnya membuai perasaan.. kalau balik kampung time ramadhan mesti syok plus2.. wahhhh x sabarnya nak tunggu time tue..

5)      Rasulluah :: lagu yang wajib nyanyi time Maulidur Rasul masa dekat sekolah dulu..sampai sekarang lagu nie x jemu langsung nak dengar…

6)      Ku Ingin Kamu, Tercipta Untukku, Istikharah Cinta, Kasih Kekasih, Semua Untukmu (ade lagi yang tertinggal tak) .. masing2 ade value yang tersendiri..

7)      Sempurna, Andra & The Backbone :: serius best lagu nie,, kalau pasang lagu nie time kenduri kawen confirm best.. (die mai dah mood yang satu tue) lalalalala

8)      Himpunan lagu faizal Tahir & Rossa.. senang cerita semua lah tapi yang paling aku suka by Faizal Tahir,Hanyut… kalau Rossa lak Takkan Berpaling Darimu…

9)      Rapuh/Opick, Disaat Aku Mencintaimu/Dadali,Muhasabah Cinta/Edcoustic, Jangan Bertengkar Lagi/Kangen Band :: boleh dikatakan asal aku on jer lappy mesti pasang lagu2 nie.. best…

10)  Lagu Raya!!!!! Yang paling aku suka sekali mesti la lagu Balik Kampung.. kalau x raya pown layan lagu nie time on the way balik kampung pown heaven… hihihi



Okeh cukup 10… 

1 comment:

JIJI YU said...

ehehe...lame dah aku tk dgr lagu ibu..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...