Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

05 May 2011

Kuasa Senyum

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kuasa senyum….


Senyum pada ujian Yang Maha Esa

Percayalah diri akan tenang setenang2nya kalau kita senyum dan redha atas segala ujian yang ditimpakan ke atas kita….

Senyum pada kedua ibu dan ayah

Percaya tak kalau si kecik tersenyum pada kedua ibu dan ayahnya terus hilang semua penat and stress dalam pala otak and badan tue kan…

Dan kalau kita boleh tersenyum manis depan pakwe/awek why not kite berikan senyuman yang lebih manis pada kedua orang tua kita? Sejuk perut depa yang dah susah payah besarkan kita selama nie kan…



Senyum pada orang sekeliling

Senyum tue kan sedekah..ape la salahnya senyum dengan sesiapa yang lalu lalang tepi2 depan2 kita tue.. kalau die tak nak balas senyum kita tue bio kan aje tak luak pown pahala senyum kita tue kan?

Senyum pada pelanggan

Yang nie bukan je kira nk ingatkan korang semua tapi jugak kat diri kira sbb keje kira nie berdepan dengan pelanggan(eh ape lak tetiba cite pasal keje kira nie,,, sory2).. ditujukan khas buat semua yang berdepan dengan pelanggan khususnya yang kerja kat pasaraya tue tolong la senyum, faham penat tapi kerja kan ibadah,,, bukan jer dapat gaji tapi dapat pahala kan kalau betol gayanye…kita ceria, pelanggan hepy, silap2 dapat award lagi dari majikan kalau pelanggan tue puji etika kita…kan ke untung tue?kalau penghargaan tue dalam bentuk duit boleh simpan buat duit kenduri (tetiba) hahaha

Senyum pada si “pemarah”

Kalau kita senyum kat sesape yang tengah marah rasenye secara aotomatik suhu kepanasan dalam hati die tue blh turun walaupown sikit…tapi make sure bukan senyum sinis ye…

Senyum tak perlu kata apa-apa….. teringat lak tagline si pembuat puding nie “senyum mau maneh”….

Yang Baek Tue Datang Dari Allah Dan Yang Buruk Tue Kerana Kelalaian Dan Kealpaan Kita Sendiri…Sama2 Lah Kita Muhasabah Diri Agar Menjadi Yang Terbaik Antara Terbaik…

Pada semua kawan2 yang sedang, akan ambik exam.. kira doakan yang terbaek untuk korang semua….

4 comments:

fRaMe+LenSeS said...

tamo snyum kat Kira.. :P

JIJI YU said...

ekeke aku salu je senyum kat awek

shahjiehan said...

mana mini gath...shah senyum... tp depa kata shah renyeh!! caitttt~

kiera'sakura said...

nadh :: ampa xmo senyum pown, kami ttp nk sedekahkn senyum kt ampa.. hihihi

jiji :: ko kan mmg slalu senyum kt aku.. hahahahaha

sj :: renyeh xpe shah jgn depa kte sombong muncung mlut...hihi

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...