Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

09 May 2011

Day two :: 10 things Syakira Yaakub love

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Day two :: 10 things syakira yaakub love

1)      Quran  comey warna pink, dengan Dia aku tenang, Dia boleh buat aku menangis, Dia jugak boleh buat aku bahagia, Dia yang sentiasa setia menemani aku tanpa kenal erti merungut dan putus asa.

2)      Encik Boyfriend Aku a.k.a Encik Viva Kesayangan, sebab die la aku kene pening kepala fikir mane nak cekau duit nak dapat die, nak jaga die bagi elok, nak belai2 die, kalau tak ade die jenuh la aku berpeluh jalan kaki nak menunggu bas

3)       henpon wane hijau, hitam and pink, setiap satu nye ade value tersendiri, even warna die dh tertanggal cikit2 tapi aku still sayang..

4)      Lappy pink jugak pc gedabak kat kampung tue,, dengan pc aku mula mengenal erti dunia IT, mula pandai menaip laju2, dengan ade nye cik lappy yang ayu2 lembut gitu yang menjadi penyimpan terbesar rahsia dan kenangan aku..

5)      Ice cream specially ice cream mekdi yang selalu tak buat aku fikir dua kali nak bedal kalau lalu depan mekdi tue..salah satu cara aku nk release tension dengan tiga benda jer,dok tepi tasik/laut, makan ice cream and coklat…

6)      Air masak/air kosong/sky juice.. bukan malas buat air weyh tapi dah memang tue fevret aku, tak lengkap hidup aku sehari kalau tak menenguk hatta seteguk pown air masak nie, boleh diumpamakan macam tanah gurun yang ketandusan air kalau x dapat.. hah macam tue la ghopenye…..

7)      Jurnal book yang Teacher Rosmina suruh aku buat masa aku form 5 dulu.. sampai sekarang aku simpan sebab dari situ la aku dapat improve English aku sikit2, alhamdulilah walaupun tak pandai mana sangat tapi boleh la dari tak tau langsung…sampai housemate aku nak curik buku tue dari aku sebab dalam tue macam2 benda yang aku simpan, tapi sory la beb aku dah simpan kemas2 jangan harap la korang dapat curik.. hahahaha

8)      Kiera’sakura…. Yes I love u la kiera’sakura tanpa ko xde la aku dapat menconcet banyak2 macam sekarang nie… sebab ko jugak la banyak benda yang berubah dalam hidup aku nie.. satu perkataan jer.. aku sayang ko kiera’sakura tolong jangan tinggalkan aku terkapai2 keseorangan.. chewahhhhh

9)      Sakura… mama sorang jer yang panggil aku dengan nama sakura nie, sebab nama sakura nie la tercipta nya kierasakura.blogspot.com, sebab nama sakura nie la aku suka bunga sakura…

10)  Pink… yes I love pink.. tak kira la ape benda pown, benda pertama yang akan menarik perhatian aku warna pink.. kalau Korang perasan dalam kebanyakan benda yang aku sayang mesti ade sangkut paut dengan warna pink.. kalau boleh aku nak duduk dalam bilik warna pink sambil pakai dress warna pink sambil pegang henpon pink  disajikan dengan cupcakes pink and air sirap bandung yang sememangnya warna pink.. wahhhhhhhh….. (mata blink2 dah nie) hihihi

Nie kalau nak suruh aku listkan 20 things I love pown aku sanggup nie tapi tak payah gatai la nak taip panjang2 kang tak de sape nak baca hatta aku sendiri pown malas baca entry panjang2..haha..kebanyakan yang aku listkan tue datang nya dari usaha aku sendir sebab tue la value die tinggi…

Setiap dari kita punya moment yang indah dan kelat untuk disimpan dan diingat, pesanan aku jangan sesekali menyesal dengan kenangan yang tercipta tue sebab setiap satunya dah ditetapkan hikmah yang terindah dan pengajaran yang amat berguna tak kire untuk diri sendiri mahupun orang lain… erkk entry terpanjang la, mintak sory ye… =)


8 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

peminat pink sejati rupanya kau ni.
keke~

JIJI YU said...

pergh..ko da ade kete ek..sentap aku..

fRaMe+LenSeS said...

nak tumpang sayang setiap satu tu jugak la.. leh dak? hehe :P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hihihi i loike pink...

=)

Penyu said...

kau buat list smpai 50 pun aku sanggup baca tau :)

kiera'sakura said...

ksp :: pecah dh rahsia aku.. hahaha

jiji :: erk.. utang je pown kete tue..hihihi.

nadh :: dipersilakan =)

gksb :: pas baten eh bukan give me 5..hihihi

penyu :: tunggu sampai hari ke 10 ko kene bace 100... hahahaha

Nana Miyuki said...

Kiera:wahaha saya manusia anti pink but unfortunately I do hve plenty things in pink!my shirt my camera-_-"
Saya pencinta sakura..saya suka bunga sakura n cartoon cardcaptor sakura..cute..sbb tu saya miliki. SAKURA MiYUKI :)

kiera'sakura said...

nana :: sakura... saya sangat suka kannya... =)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...